צעדים פשוטים ליצירת גינה משלכם | עשו זאת בעצמכם
יצירת גינה משלכם היא חוויה מספקת ומתגמלת להפליא. זה מאפשר לכם לבטא את היצירתיות שלכם, למצוא נחמה בטבע, לשפר את הכושר הגופני שלכם, ליהנות מתוצרת טרייה, לתמוך בחיות בר ולעסוק בלמידה מתמשכת. אז, תפסו את כלי הגינון שלכם, הפשילו שרוולים וצאו למסע הזה של יופי טבעי וצמיחה אישית.
המדריך להקמת גינה משלכם ב-6 צעדים פשוטים
יצירת גינה משלכם מאפשרת להתחבר לטבע וליהנות מהיופי שלו, הגינה שלכם משקפת את הטעם והיצירתיות הייחודיים לכם. יש לכם את החופש לבחור את הצמחים, הצבעים והאלמנטים העיצוביים שאתם אוהבים ומתחברים אליהם.
בחרו מיקום מתאים לגינה
החליטו היכן אתם רוצים ליצור את הגינה שלכם. קחו בחשבון גורמים כמו זמינות אור השמש על פי הצמחים שאתם מעוניינים לשתול בגינה, קחו בחשבון גם את איכות הקרקע והנגישות. רוב הצמחים דורשים לפחות שש שעות של אור שמש ישיר כדי לצמוח כראוי. זכרו שצמחים מסוימים, כגון ירקות, עשבי תיבול וצמחים פורחים רבים, דורשים שמש מלאה לאורך זמן. צמחים אחרים, כגון שרכים או הוסטות, יכולים לסבול צל חלקי, מה שאומר שהם דורשים שלוש עד שש שעות של אור שמש עקיף.
תכנון ועיצוב הגינה
קחו מחברת משובצת ושרטטו את מפת הפריסה של הצמחים בגינה שלכם. החליטו אילו סוגי צמחים ברצונכם לגדל וכמה מקום יצטרך כל אחד מהם. התחילו במדידת שטח הגינה שלכם. השתמשו בסרט מדידה כדי לקבוע את האורך והרוחב של השטח הפנוי, ציירו את צורת הגינה ותוודאו שהיא משקפת את המידות שנלקחו. חלקו את הגינה לחלקים שונים על סמך גורמים כמו חשיפה לשמש, סוג האדמה או העדפות אישיות. סעיפים אלה יכולים לעזור לקבץ יחד צמחים עם דרישות דומות. רשמו את כל המאפיינים הקיימים- עצים, משוכות או מבנים שכבר נמצאים בגינה שלכם ולא ניתנים להזזה. דמיינו כמה מקום אתם רוצים להקצות לכל צמח. ערכו מחקר על הדרישות של כל צמח, לרבות מקום הדרוש לצמיחה, היכולת שלו לסבול צל או שמש מלאה ועוד. לאחר שהצמחים ממוקמים על מפת הפריסה, רשמו עליה את הצמחים אותם תרצו לגדל במיקומים השונים. הוסיפו הערות נוספות למפה, למשל, דרישות השקיה, לוח זמנים לדישון או כל מידע רלוונטי אחר ספציפי לכל צמח. מפת פריסת גינה מתוכננת היטב תספק מדריך ויזואלי שיכול לעזור לכם לייעל את החלל, להבטיח תאימות לצמחים ולתרום להצלחה הכוללת של הגינה שלכם.
הכינו את האדמה בגינה
בדקו עם מד את רמת ה-pH והמרקם של האדמה שלכם. העשירו את האדמה ב-קומפוסט, זבל שנרקב או חומר אורגני אחר כדי לשפר את תכולת החומרים המזינים שלה. באופן אידיאלי, האדמה צריכה להיות בעלת מרקם פירורי ולא להתגבש חזק מדי. אדמה חולית מרגישה גרוסית ובעלת יכולת אחיזת מים ירודה, בעוד שאדמת חרסית מרגישה דביקה ונוטה להידחס. בהתאם לסוג האדמה וגודל הגינה או החצר שלכם, חשבו את כמות החומר האורגני / או הקומפוסט הדרוש. יש לכם שאלה? פנו אלינו ונשמח לסייע.
בחרו צמחים לגינה / לחצר
ערכו מחקר ובחרו לגדל צמחים אשר יתאימו לאקלים, לסוג האדמה בגינתכם ולכמות אור השמש שהגינה שלכם מקבלת. גידול צמחים המתאימים היטב לאקלים, לסוג הקרקע ולתנאי אור השמש שלכם חיוני לגינון מוצלח. הקדישו זמן לתצפית על הגינה לאורך היום כדי להבין כמה אור שמש היא מקבלת. שימו לב אילו אזורים מקבלים שמש מלאה (לפחות שש שעות של אור ישיר), שמש/צל חלקית (כשלוש עד שש שעות של אור ישיר), או צל מלא (פחות משלוש שעות של אור ישיר). מידע זה יעזור לכם לבחור את הצמחים המתאימים לתנאי אור השמש של גינתכם. התחילו בקטן והתנסו: אם אינכם בטוחים לגבי ההתאמה של צמחים מסוימים, ניתן להתחיל עם מספר קטן מהם כדי לבדוק את יכולת הסתגלותם בגינה. על ידי ביצוע מחקר מעמיק ובחירת צמחים על סמך האקלים של הגינה שלכם, סוג הקרקע ותנאי אור השמש, סביר יותר שתהיה לכם גינה מוצלחת ופורחת.
שתילת צמחים בגינה / בחצר
עקבו אחר הוראות השתילה עבור כל צמח שברצונכם לשתול, תוך כדי התחשבות בגורמים כמו עומק, מרווחים ודרישות הטיפול והטיפוח. קראו את הוראות השתילה המצורפות לכל צמח. הוראות אלה כלולות בדרך כלל עם הצמח או שניתן למצוא אותן על חבילת הזרעים. הקפידו לעקוב אחר ההוראות כדי למנוע צפיפות וכדי לאפשר מספיק מקום לצמיחה נכונה. נהלו תיעוד או יומן של הצמחים ששתלתם, לרבות תאריך השתילה, כל שינוי שבוצע וכל התצפיות או התוצאות. זה יעזור לכם ללמוד מהניסיון שלכם ולשפר את כישורי הגינון שלכם לאורך זמן.
טיפול בצמחים בגינה
- השקו את הצמחים שלכם באופן קבוע וזאת בהתאם לצרכים הספציפיים שלהם. שימו לב למזיקים, מחלות צמחים ועשבים, וטפלו בהם. השקיה נכונה של הצמחים חיונית לצמיחתם ולבריאותם הכללית. לצמחים שונים דרישות השקיה שונות, ולכן חשוב להבין את הצרכים הספציפיים של כל צמח. צמחים מסוימים עשויים להזדקק להשקיה קבועה, בעוד שאחרים עשויים לדרוש לוח זמנים. חיוני להימנע מהשקיית יתר או תת-השקיה של הצמחים שלכם, שכן שניהם עלולים להוביל לבעיות כמו ריקבון שורשים או התייבשות.
- שימו לב לכל סימן של מזיקים או מחלות בצמחים. מזיקים נפוצים כמו כנימות, או קרדיות יכולים להזיק לצמחים אם לא שולטים בהם. בדקו בקביעות את העלים, הגבעולים והאדמה לאיתור סימני נגיעות, ופעלו באמצעים מתאימים כדי לחסל את המזיקים. מחלות בצמחים, כגון זיהומים פטרייתיים עלולים להשפיע גם על בריאות הצמחים. חפשו תסמינים כגון עלים דהויים, נבילה או דפוסי גדילה חריגים. אם אתם מבחינים בסימני מחלה כלשהם, טפלו בהם מיד באמצעות קוטלים מתאימים או תרופות אחרות המומלצות לכל מחלה ספציפית. לשאלות וייעוץ בנושא זה ניתן ליצור עמנו קשר.
- עשבים שוטים עלולים להתחרות עם הצמחים שלכם על חומרים מזינים, מים ואור. בדקו באופן קבוע שאין עשבים מסוג זה אצלכם בגינה. במידה והם צמחו כבר, יש להסיר אותם באופן ידני או להשתמש בקוטלי עשבים לפי הצורך. מניעת צמיחת עשבים על ידי חיפוי או שימוש במחסומי עשבים יכולה גם לסייע בשליטה על התפשטותם.